Ö-konstrundan

Ö-konstrundan är ett årligen återkommande evenemang.

Utställare är konstnärer från Hammarö Konstförening, konstnärer som deltagit tidigare år samt konstnärer som ställt ut på Vårkonst samma år och godkänts i en jurybedömning. Om du bor på Hammarö och önskar delta nästa år är du välkommen att ställa ut på Vårkonst i biblioteket för bedömning.

Ö-konstrundan 2024

Intresserad av att delta? Se ovan hur man gör – att delta på Vårkonst är första steget!

2023

2023 hölls Ö-konstrundan helgen 9 – 10 september. Nytt rekord slogs med totalt 38 konstnärer i sammanlagt 16 lokaler. Samlingsutställningen fanns i Sockenstugans stora sal, där vi hade uppdaterat våra utställningsskärmar till en helt ny nivå! Skärgårdsmuséets kaffeservering var också en uppskattad nyhet på rundan. Det mycket fina vädret var dessutom en bidragande orsak till att så många åkte runt, och att alla var glada och nöjda!

Årets nyhet den digitala kartan via qr-kod: eller via länk: digital karta

2022

Ö-konstrundan 2022 hölls helgen 17 – 18 september. 33 konstnärer deltog på sammanlagt 14 utställningsplatser. Samlingsutställningen var tillbaka i Sockenstugans stora sal, och många uppskattade det. Återigen var det en välbesökt helg med många nöjda besökare och vi hade tur med vädret trots att rundan låg ett par veckor senare än vanligt.

2021

2021 deltog 32 konstnärer. Vi hade samlingsutställningen i Hammarö Art Gallery vid Coop på Nolgård.

2021 fick vi mycket beröm för ett väl genomfört arrangemang med genomgående hög kvalitet på verken. Många uppskattar också den sociala delen – man träffar många gamla bekanta och knyter nya kontakter. Cykel var ett populärt transportsätt bland Hammarö- och Karlstadsbor. Men det fanns också många som kommit från kringkommunerna.

Läs mer om tidigare Ö-konstrundor på vår arkivsida.